Нидерландската полиция откри „камера за изтезания

Нидерландската полиция откри „камера за изтезания" в морски контейнери

® pixabay.com

Шестима са арестувани.

Нидерландската полиция арестува шестима мъже, след като откри морски контейнери, превърнати в затвор и „камера за изтезания".


Тя заяви, че са открили седем контейнера - единият от които е бил пълен със скалпели и белезници, закотвени до тавана и пода - преди да могат да бъдат използвани и че предвидените жертви са били укрити.

Властите откриха контейнерите, разположени в Wouwse Plantage, на около 65 км южно от Ротердам, след като през април започнаха разследване на 40-годишен мъж от Хага, заподозрян, че е участвал в трафик на наркотици.

Разследването започна, след като френската полиция се сдоби с данни от криптирани телефони, използвани от престъпници, което позволи на органите на реда в Нидерландия да четат съобщения.

Кореспонденцията между престъпници включва снимки на морски контейнер „със стоматологичен стол, с каишки на подлакътниците и подложка за краката", както и „разговори за отвличане и изтезания", се казва в изявление на нидерландската полиция.

Служители поставят района под наблюдение от средата на април и виждат няколко мъже, които работят в морските контейнери почти всеки ден.

Вътре в контейнерите - които са били покрити със звукоизолиращи плочи и топлоизолиращо фолио - полицията е открила ножици за подрязване, скалпели, ключове, белезници, лента, памучни торбички, които могат да се изтеглят над главата. Те също намерили няколко комплекта полицейско облекло, бронежилетки и мигащи светлини.

От останалите места офицерите изземат 24 кг MDMA, откраднати микробуси и автомобили и 25 оръжия, включително автоматична щурмова пушка и седем оръдия.

Съвместното френско-холандско разследване на EncroChat - крипто комуникационна услуга, използвана от престъпните мрежи - досега доведе до арестуването на 100 заподозрени и изземването на 8000 кг кокаин.

По време на разследването, с кодово име 26Lemont, служителите четат 20 милиона съобщения, чието съдържание „далеч надхвърля въображението ни", заявиха от полицията.

Правоприлагащите органи били възпрепятствани да четат съобщения от 13 юни, след като EncroChat изпратил настоятелно уведомление до потребителите си, като ги съветва да изхвърлят телефоните си веднага, подозирайки, че са били проникнати от правителствена агенция
Прочетете още за:
камера за изтезания морски контейнери Нидерландия

  0 
  0