Магията на Генуа, великолепния град на лигурийското крайбрежие

Магията на Генуа, великолепния град на лигурийското крайбрежие

® Pixabay

Ренесансови дворци, елегантни ресторанти, оживени пазари и плажове – столицата на Лигурия привлича като магнит със своите природни дадености и културни обекти.

Забележителни архитектурни обекти

Генуа, бившата независима република, е чудесен избор за онези, които искат да се насладят на остатъка от слънчевите дни до края на годината. За любителите на културния туризъм тя предлага десетки разкошни дворци, с градини и фонтани, някои от които са частна собственост, други – публични институции. Дори в условия на пандемия част от тях са отворени за посетители в определено време или с предварителна уговорка. На 10 и 11 октомври много от тези дворци ще бъдат достъпни за малки групи по време на традиционните Дни на наследството. Можете да се регистрирате за това събитие на официалния му уебсайт.

Гастрономия

Генуезците са прочути чревоугодници и твърдят, че храната е от съществено значение за поддържане на тяхното здраве. През вековете градът е развил отлична традиционна кухня, като се започне от антипастите и се стигне до възхитителните десерти. Салати от морски дарове, чудесно приготвено месо, особено заешко... Към всичко това се добавят много подправки – градински чай, розмарин, билки, но да не забравяме и местните сортове маслини.

Лозя и вино

На високите хълмове извън града се простират много хектари лозя. От тях се добиват превъзходни вини с много свежест, с аромат на средиземноморски билки, с вишнев вкус, или розе. Всички те могат да се ​​опитат в местните ресторанти и винарски магазини (около 10 евро бутилка).Прочетете още за:
Генуа Италия туризъм

  0 
  1