Кои са водещите акции на американската борса

Кои са водещите акции на американската борса

® pixabay.com

Мъск отбеляза нова победа.

Акциите на Tesla паднаха с 2% при продължителна търговия. През деня акциите нараснаха и след това паднаха в нестабилна сесия. В един момент пазарната стойност на Tesla стигна 321 милиарда долара.  

Мъск е седмият най-богат човек в света, победил инвеститора Уорън Бъфет в петък. През уикенда изпълнителният директор Мъск туитна, че компанията се отказва от планове за изгоден SUV Model Y.

Акциите на биотехнологичната компания BioNTech се покачиха с 1% по време на продължителна търговия, след като скочиха с 10,55% по-рано през деня. Предполага се, че са оказали влияние новините по-рано в понеделник, че BioNTech и Pfizer са получили две експериментални коронавирусни ваксини, които получават статут на „бърз път" от Администрацията по храните и лекарствата. Компаниите се надяват да имат 100 милиона дози ваксина до края на 2020 г. и вероятно повече от 1,2 милиарда дози до края на 2021 г.

Акциите на биотехнологичната компания Modern се повишиха с 3% след часове. Висш служител на администрацията на Тръмп заяви в понеделник следобед, че американските производители на лекарства са готови да  започнат производството на коронавирусна ваксина до края на лятото. Modern е един от водещите разработчици на ваксина срещу COVID-19 и е подкрепяна от федералното правителство. Акциите на Modern се покачиха с близо 15% през деня при новините, че от 20 юли компанията ще се присъедини към индекса Nasdaq 100, съобщава Reuters.

Акциите на Mohawk Industries паднаха с 10% след края на борсовия ден. Акциите на компанията за подови настилки продължават тенденцията надолу, тъй като са изправени пред съдебен процес за акции на акционери, твърдящ измами с продажби. Компанията потвърди, че е призована от прокуратурата на САЩ и SEC и адресира обвиненията в 8-K, заявявайки, че ще се защити възможно най-добре.

Акциите на Spartan Energy нараснаха с 3% при продължителна търговия, след като паднаха близо 10% по-рано през деня. По-рано в понеделник стартирането на електрически превозни средства Fisker обяви, че е планирано сливане със Spartan Energy, което е подкрепено от частната инвестиционна компания Apollo Global Management. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие.Прочетете още за:
акции Борса САЩ

  0 
  0