За какво да внимаваме при организирането на тиймбилдинг

За какво да внимаваме при организирането на тиймбилдинг

® pixabay.com/

От съществено значение е и развитието на уменията за общуване на всеки служител - без комуникация и сътрудничество дори най-талантливият екип не може да постигне целите си.

Организирането на корпоративен тиймбилдинг става все по-популярно - все повече и повече компании осъзнават, че не може просто да се поставят произволни хора в един и същи офис и да се очаква те да изградят връзки помежду си съвсем самостоятелно.

Но защо тиймбилдингът е толкова ефективен? Според Анджели Ратхор, директор на Seven Events, лондонска компания за събития, специализирана в планирането на корпоративни събития, има редица ползи, които дейностите около изграждането на екип могат да предложат:

-          Те могат да помогнат на служителите ви да се научат да работят заедно, поставени в различни ситуации;

-          Насърчават ги да проявят креативност и да покажат своите уникални умения за решаване на проблеми;

-          Помагат за подобряване на производителността, като учат екипа да работи заедно и да намира по-добри начини за комуникация.

Едно е сигурно - ако се реализира правилно, тиймбилдингът може не само да бъде много полезен, но и невероятно забавен за всички участващи.

И така, как да създадете план за събитие за корпоративен екип, който да даде най-добри резултати?

Е, това може да е сложен процес и понякога е най-добре да наемете професионална агенция за организиране на събития, която да ви помогне, но ето някои съвети, които биха ви били от полза:

1. Поставете ясни цели

Въпреки че идеята за събитието е да бъде забавно за всички участващи, важно е да запомните, че в крайна сметка трябва да постигне целите си, за да си заслужава инвестицията.

Ето защо е важно да установите фокуса, към който вашите служители да се придържат по време на събитието за изграждане на екип.

Едва след като зададете някои основни насоки за това, което искате да постигнете, можете да започнете да мислите за дейности и предизвикателства, които биха били най-подходящи за вашия фокус.

2. Определете бюджет

След като разберете какви са вашите приоритети за дейноститете около изграждането на екип, време е да определите бюджет за това и да го направите.

Важно е да помислите за бюджета, преди да продължите с организационните подробности, защото той ще ви послужи като ръководство за това, което можете да си позволите и колко обширен може да бъде тиймбилдингът.

Има много начини да постигнете целите на вашето събитие - някои от тях могат да бъдат почти безплатни, а други да струват хиляди.

3. Включете правилните хора

Събитията за изграждане на екип могат да бъдат много полезни за всички служители, но както е в повечето компании, някои служители се нуждаят от повече помощ от други.

В крайна сметка няма да е от полза, ако само социалните хора участват, докато тези, които са по-затворени, останат на заден план.

4. Намерете подходящо време за това

Не можете да очаквате, че вашите служители ще се ангажират изцяло с вашето събитие, ако не го планирате спрямо техните графици и личен живот.

Някои хора ще имат проблем с това да вземат участие в тиймбилдинга през свободното си време, защото искат да го прекарат със семействата си. Затова се уверете, че всички са съгласни, ако искате да организирате събитието вечерта.

Освен това, имайте предвид, че ако вашите служители са ангажирани в момента с голям проект, чийто краен срок тлябва да спазят, може да ги оставите да завършат проекта, преди да организирате тиймбилдинга.

5. Използвайте пространството на открито

Ако е възможно, винаги е чудесна идея да използвате пространството на открито, за да направите събитието си по-забавно за всички участващи.

Хората прекарват достатъчно време в офиса, така че организирането на събития за изграждане на екип навън може да ги развълнува и ангажира с целия процес.

Очевидно това невинаги е възможно поради времето и има страхотни дейности за изграждане на екип в закрити помещения, но в крайна сметка никой не би имал нищо против да излезе на чист въздух и да направи нещо продуктивно.Прочетете още за:
организиране на тиймбилдинг сплотен екип тиймбилдинг

  0 
  0