Въпреки кризата, 70% от фрийлансърите искат да продължат дейността си

Въпреки кризата, 70% от фрийлансърите искат да продължат дейността си

® welcometothejungle

Въпреки че са засегнати от кризата, 70% от фрийлансърите желаят да запазят своята независимост и да продължат дейността си.

Това показва проучване във Франция през последния месец, направено сред повече от 300 самостоятелно наети лица. Те са подчертали, че срещат трудности в работата си в момента, но въпреки това продължават да се борят и не смятат да се отказват от дейността си.

Намаление на оборота

44% от анкетираните смятат, че оборотът им ще намалее през втората половина на 2020 г., докато при 60% от тях това вече е  станало и през първото полугодие. И докато 23% от тях са недоволни от държавната помощ, 16% дори не са наясно, че са въведени някакви механизми за насърчаване и подкрепа на техния бизнес от страна на правителството.

Липса на клиенти

Спадът на оборота е особено тревожен за самонаетите лица. За всеки трети респондент най-големият страх остава загубата на клиенти.

Лош баланс между работата и личния живот

Независимо от естеството на техния бизнес, фрийлансърите срещат едни и същи трудности с балансирането на времето между личния и професионалния живот. За 15% от тях това дори се е превърнало в основна грижа. Ситуация, която засяга особено родителите, които жонглират между своята работа и учебните занимания на децата си у дома. 10% от анкетираните са посочили като основни проблеми чувството на самота, изолираността на работата в мрежа и невъзможността да се движат.

Неравенства между различните сектори на дейност

Докато 41% от фрийлансърите в областта на комуникациите не са отчели спад в доходите си, то 100% от специализираните в аудиовизуалните дейности са регистрирали загуби в оборота. За момента самонаетите в сектора на комуникациите, маркетинга или технологиите изглеждат по-малко засегнати.

Въпреки всички тези трудности, изводът от изследването е, че фрийлансърите искат да продължат своята дейност. Това е доказателство за добрите възможности, които предлага този начин на работа. Повече от милион души във Франция са самонаети и те се надяват да имат пред себе си още добри дни.Прочетете още за:
самонаети лица Франция фрийлансъри

  0 
  0