Близък до Путин олигарх се самоуби

Близък до Путин олигарх се самоуби

® ТАСС

Бизнесменът Дмитрий Босов заема 86-о място в списъка на най-богатите руснаци.

Милиардерът Дмитрий Босов е посегнал на живота си, казва РосБизнесКонсалтинг (РБК), като се позовава на двама приятели на бизнесмена.
На уебсайта на компанията му се появи съобщение за смъртта на предприемача, чието състояние през 2020 г. е оценено на 1,1 млрд. долара (F 86). 
Причините за смъртта в съобщението не се обявяват.   

Източник на РБК в правоохранителните органи заяви, че в нощта на 6 май полицията се е отзовала на сигнал, свързан със самоубийство в близкото до Москва село Усово, където живеел Босов. От своя страна разследващият комитет за Московска област съобщи, че на 6 май е намерено тялото на 52-годишен мъж с огнестрелна рана в главата и пистолет Glock 19 Genв близост до тялото. Разследването не разкрива името на починалия.   

Според „Комерсантъ“ разследващите не са открили бележка за самоубийство. Произходът на оръжието е установен и по предварителни данни то е връчено от Министерството на вътрешните работи на Абхазия. 

Според източника на вестника, в къщата има много документи, но засега не е потвърдено наличието на разрешение за притежание на оръжието. Тялото на Босов е намерено от съпругата му и охраната.
Източникът казва, че бизнесменът спрял да отговаря на обажданията на съпругата си и тя се върнала у дома, където заедно с охранителя видяла от камерите за наблюдение, че милиардерът е влязъл във фитнес залата. Вратата на помещението е била заключена отвътре, поради което е била разбита, допълва източникът.  

Дмитрий Босов е в класацията на двестате най-богати бизнесмени на Русия, според Forbes. По-голямата част от богатството му е от „Сибантрацит“ - най-големия производител на металургични въглища в Русия. Компанията е генерален спонсор на Нощната хокейна лига, създадена по инициатива на президента Владимир Путин за хокеисти любители. Компанията на Босов притежава и центъра за архитектура и дизайн „Artplay“. Прочетете още за:
Дмитрий Босов олигарх самоубийство

  0 
  4