Нови предполагаеми самоубийства в руския военен елит

Нови предполагаеми самоубийства в руския военен елит Снимка: benpipe.com

Късно снощи под прозорците на дома ѝ в Санкт Петербург е открита началничката на финансовото осигуряване на Западния военен окръг.

Предполага се, че 58-годишната Марина Янкина се е самоубила, съобщават „Фонтанка” и телеграм каналът ”Mash на Мойке”. По версията за самоубийство работят и правоохранителните органи. Информацията все още не е нито потвърдена, нито отречена от главното следствено упрвление в Санкт Петербург, съобщава theins.ru. 

Преди кариерата си във финансовия отдел на армията, Марина Янкина е работила във Федералната данъчна служба. Била е и заместник-ръководител на комисията по имуществени отношения в Санкт Петербург.

На 13 февруари руски медии съобщиха и за друго вероятно самоубийство. Жертвата е 72-годишният бивш заместник-началник на Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за борба с екстремизма Владимир Макаров, който беше освободен от този пост през януари. Според предварителната версия, той се е застрелял в селската си къща в село Голиково край Москва. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: