Интернет топли дворни котета

Интернет топли дворни котета Снимка: mk.ru

Дворни котенца успяха да нарушат работата на "космическия" интернет на Илон Мъск

Жител на канадското село Кенастън в провинция Саскачеван разказа за безсилието на хората и създадените от тях съвременни технологии срещу, както се казва, "истинските господари на човешкия род", съобщава mk.ru.

Дворни котки успяха да нарушат работата на "космическата" система за пренос на интернет, създадена от американския бизнесмен Илон Мъск.

Аарон Тейлър разказва на абонатите си в социална мрежа, че по време на домашен ремонт е преместил сателитната чиния, чрез която получавал интернет от компанията Starlink, от покрива на къщата си и я инсталирал направо на двора. Скоро след това забелязва, че качеството на сигнала започна да се влошава. Чудейки се за причините за смущенията, в един момент човекът забелязъл, че чиинята е избрана като лежанка от всичките му пет домашни котки.

Оказало се, че устройството е оборудвано с отоплителна система, която се включва, когато температурата на околната среда падне до определено ниво - така устройството се предпазва от заледяване и съответно осигурява работа без смущения. Но то не успява да се предпази от котките, които сметнали, че в студа нищо друго не е по-подходящо за лежане от сателитната чиния.

Тейлър отбелязва, че неговите домашни любимци си имат свои собствени къщички с отопление, храна и вода, но въпреки това са избрали чинията. Непредвидената от разработчиците уязвимост  човекът нарича "уязвимостта CAT5 "- така се нарича интернет-кабелът, освен това котките на "лежанката" се оказват именно пет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: