Десетгодишно австралийче прави по $ 200 000 на месец

Десетгодишно австралийче прави по $ 200 000 на месец Снимка: wionews.com

„Дъщеря ми спокойно може да се пенсионира на 15 години”, казва гордата майка

Днес десетгодишните обикновено ги е грижа за компютърни игри или малко футбол с приятели – ако ги пуснат родителите, ако са си научили уроците, написали домашните и въобще ако са изпълнили хилядите родителски заръки.

Пикси Къртис от Сидни обаче има други грижи. Въпреки че все още е в началното училище, австралийската тийнейджърка е създала собствена компания, наречена Pixie's Fidgets, с помощта на майка си Рокси, разбира се. Двете са стартирали бизнеса си с играчки през май тази година и през първите 48 часа са разпродали всичко! Нещо повече, оборотът на компанията за първия месец е бил $200 000.

И това дори не е единственият бизнес на Пикси - тя има марка аксесоари за коса на нейно име, наречена Pixie's Bows. Двете компании съставляват Pixie’s Pixs, която продава и други детски играчки, дрехи и аксесоари, всичките одобрени от 10-годишната бизнес дама. 

Коментирайки огромния успех на дъщеря си, Рокси казва, че Пикси наистина може да спре да работи на 15 години. Въпреки това майката не смята, че това ще стане, познавайки предприемаческия дух на дъщеря си.

"Моите родители непрекъснато ми втълпяваха, че трябва да успея и на 14 си намерих работа в „Макдоналдс” – така се правеше по мое време. Затова толкова се радвам на нейния предприемачески усет. Да, аз я насърчавам, но тя е двигателят”, казва Рокси Къртис. Тя също ръководи успешен PR бизнес с компанията си Sweaty Betty PR. 

Пикси, майка ѝ Рокси, баща ѝ Оливър и брат ѝ – шестгодишният Хънтър живеят в имение за $ 6 милиона в Сидни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: