Мадагаскарски министър се спаси с 12 часа плуване след катастрофа с хеликоптер

Мадагаскарски министър се спаси с 12 часа плуване след катастрофа с хеликоптер Снимка: theafricandream.net

Други двама служители по сигурността, пътували с министъра на полицията Серж Гелѐ в хеликоптера, също са оцелели при инцидента във вторник вечерта.

Екипът е осъществявал спасителна мисия в североизточната част на страната, проучвайки район, където е потънала пътническа лодка. Смята се, че най-малко 39 от пасажерите ѝ са загинали, съобщиха официални лица вчера. 

В акаунта си в Twitter президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина изразява скръбта си за загиналите, както и уважението си към работата на Серж Гелѐ и другите двама офицери, пътували за спасителната мисия до морския град Махамбо, съобщи ВВС.

Причината за катастрофата на полицейския хеликоптер не е ясна. Серж Гелѐ казва, че е плувал „от 7:30 снощи до 7:30 тази сутрин". Висшият полицай няма наранявния, но е получил хипотермия.

„Не ми е било времето да умирам. Просто бих искал да излъчите това видео, за да го види моето семейство, колегите и членовете на правителството и да знаят, че съм жив и здрав“, каза от носилката на път към болницата 57-годишният Серж Гелѐ, който си е помагал в плуването с една от седалките на хеликоптера.

Той е полицейски служител от три десетилетия, а от август е назачен за министър на мадагаскарската полиция.

„Серж винаги е бил страхотно издръжлив в спорта и поддържаше този ритъм като министър, на практика е точно като 30-годишен... има стоманени нерви“, казва един от колегите му. И очевидно, добрата форма му се отплаща.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: