Кой е главният секрет за дълголетието на японците

Кой е главният секрет за дълголетието на японците Снимка: ferra.ru

За него съобщава турското издание Sözcükler

Неотдавнашно проучване установи, че всички японски столетници имат една обща черта. Именно тя се явява и основна причина за дълъг и здравословен живот.

Както отбелязва доктор Осман Ерк, начинът на живот и физическата активност безусловно играят важна роля в това, колко човек ще живее в крайна сметка. Въпреки това, основната причина не е това, а умереността в употребата на храна. Това е установено от учени по време на проучване, в което са участвали две хиляди души. Всеки от тях е на повече от сто години.

Рекордьори по продължителност на живота са жителите на японския остров Окинава. Според някои изследвания, употребата на здравословна храна в малки количества позволява на клетките да се възстановяват самостоятелно, спомага за укрепване на имунитета, намалява количеството на постъпващите в организма вредни вещества.

При това жителите на Япония се хранят често, но никога не преяждат и не се тъпчат "до дупка". Също така, рационът им в по-голямата си част включва зеленчуци и растения. А животинските продукти в тази диета са само 10 процента.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: