Amazon представи количка за пазаруване, заменяща касата в магазина

Amazon представи количка за пазаруване, заменяща касата в магазина

Amazon анонсира умната количка за пазаруване Dash Cart. Посетителят на магазина трябва само да постави стоките в нея и да си тръгне, без да минава през касата - плащането на покупките ще се отрази в банковата му карта автоматично.

Първоначално новата технология ще започне да се прилага в магазина на Amazon в Лос Анджелис, който ще отвори врати по-късно тази година.

Dash Cart е натъпкана с всякакъв вид електроника: сензорен екран, сензори и камери със система за компютърно зрение. Сензорите в реално време следят кои продукти и в какво количество купувачът слага в кошницата и кои връща на рафта.

Вградените везни позволяват да се претеглят продукти без странична помощ, а скенерът (с функция със списък за пазаруване на гласовия асистент Alexa) - да чете етикети с отстъпки и бонуси. Показват се всички стоки и общата сума на покупките, пише The Verge.

За да използва Dash Cart, купувачът се нуждае само от смартфон с приложение на Amazon, с  което е свързана банковата карта. Клиентите с умната количка напускат магазина през специален изход, без да чакат на опашка на касата, парите се отразяват в  сметката автоматично, а касовата бележка пристига на пощата.

През февруари тази година в Сиатъл бе официалното откриване на Amazon Go, първия пълноценен и напълно автоматизиран „супермаркет на бъдещето“.

В него няма касови апарати и опашки, а купувачите се обслужват сами. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: