Милионери изкупуват гръцки остров, за да си строят колония

Милионери изкупуват гръцки остров, за да си строят колония Снимка: lefkadaslowguide.gr

Изборът им е живописната Лефкада в Йонийско море.

Миналата седмица стана ясно, че собственикът и генерален директор на компанията Fox и още няколко бизнес магната с дебели портфейли са придобили огромен терен на йонийския остров. 

Малката милионерска общност включва световен корифей в недвижимите имоти, собственик на международна логистична компания, бивш директор на голяма банка и настоящи собственици на голяма инвестиционна компания и не по-малка хотелска верига, всичките свързани с една и съща мултинационална корпорация. 

Друга обща характеристика на бъдещите съседи е израелският им произход. Според информиран източник, бизнесмените смятат да си построят в своя участък летни резиденции, като само за придобиването на терена са вложени €16 милиона. 

В последно време Лефкада, наричан също Лефкас, привлича все повече богати хора. Островът не е така оживен като Родос, Санторини или Корфу, на него няма суперлуксозни хотели и клубове и дори в разгара на сезона е сравнително спокойно. Това разбира се, е плюс за състоятелни хора, мечтаещи за пълноценна почивка. 

Освен това, в сравнение с места със сходни природни и инфраструктурни условия, Лефкада предлага и по-ниски цени на всичко – от недвижими имоти, до стоки и услуги. Пристанището разполага с дълбоководен участък и кей за големи яхти, така че налице е всичко необходимо за релакса на един средностатистически милионер.

Островът е най-гористият от йонийските гръцки острови, лятото е прохладно, а зимата мека. Лефкада редовно се нарежда сред първите в класациите за най-чиста морска вода и девствени плажове. Населението му е около 23 000 души. Има летище, но до живописния остров може да се стигне и с кола по понтонен мост. 

Местните хора се чудят дали да се радват на възможността за нови работни места и инвестиции, или да се "прежалят" като поредното райско кътче, което вероятно постепенно ще отпадне от достъпните туристически маршрути на любителите на усамотените плажове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: