Салвадор ще емитира биткойн облигации за $ 1 милиард и ще изгради Bitcoin City

Салвадор ще емитира биткойн облигации за $ 1 милиард и ще изгради Bitcoin City Снимка: https://pixabay.com/

Президентът на Салвадор Найиб Букеле обяви планове за тиражиране на първите в света държавни биткойн облигации и изграждане на Биткойн Сити

Това ще бъде град без данъци върху доходите, собствеността и капиталовите печалби.

Салвадор е готов да емитира токенизирани 10-годишни облигации на 6,5%, деноминирани в щатски долари, чрез Liquid Network. Половината от средствата от т. нар. „вулкан облигации“ ще бъдат превърнати в биткойни, а втората половина ще отиде за организиране на инфраструктура за добив с помощта на геотермална енергия. След петгодишния период на блокиране правителството ще започне да продава биткойни и да изплаща допълнителни дивиденти на инвеститорите.

В края на десетата година след стартирането на проекта годишната доходност на облигациите ще бъде 146% поради прогнозирания ръст на биткойн - според прогнозите на компанията в рамките на 5 години криптовалутата може да поскъпне до 1 милион долара.  
 

Bitcoin City ще бъде построен до вулкана Кончагуа, който ще осигури енергия за добивната инфраструктура и ще започне да издава облигации през 2022 г. Единственият данък в новия град ще бъде 10% ДДС, необходим за финансиране на неговото строителство и поддръжка.

Източник:     Блумбърг

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: