Осем жертви на музикален фестивал в Тексас

Осем жертви на музикален фестивал в Тексас Снимка: news.yahoo.com

Загиналите и десетки ранени бяха прегазени от тълпа фенове, която се втурна към сцената в нощта на откриването на феста Astroworld в петък вечер в Хюстън.

Началникът на градската пожарна служба потвърди данните за жертвите на пресконференция днес сутринта. Около 21 часа публиката на рапъра Травис Скот започнала да напира към сцената, предизвиквайки паника. Хората падали в безсъзнание и хаосът ескалирал до 21:38 часа, когато пожарната задействала ситуация „Инцидент с масови жертви“, обясни той. 

17 души са транспортирани в болница, като 11 от тях - със сърдечен арест. Предполага се, че сред ранените е и 10-годишно дете, съобщава standard.co.uk. The Houston Chronicle цитира окръжен съдия Лина Идалго, която каза, че жертвите са „трагично млади”. Все още не е ясна причината, провокирала бедствието.

„Мисля, че е много важно никой да не спекулира. Никой няма всички отговори засега. Ако нямате факти, ако нямате доказателства, по-добре не говорете. Тук имаме опечалени семейства”, каза шефът на полицията в Хюстън.

Кадри в социалните медии показват медицински специалисти, които преглеждат неподвижните тела по терена, както и линейка, която се опитва да си пробие път през тълпата, все още разлюляна в ритъма на музиката. По време на инцидента се виждат и аварийни превозни средства с мигащи алармени светлини.

Организаторът на събитието Live Nation за момента не коментара случилото се. The Houston Chronicle съобщи, че Травис Скот няколко пъти е спирал 75-минутното си изпълнение, когато забелязал зрители в беда близо до авансцената. Рапърът помолил охраната да се увери, че са добре и да им помогне да се измъкнат от тълпата. Той е родом от Хюстън, където има много фенове. Astroworld се нарича и третият му студиен албум, издаден през 2018 г.

Пожарната съобщи в Twitter, че е създаден информационен център за семействата, които не са се чували с близките си, отишли на фестивала. За събитието са се събрали около 50 000 души. Вторият ден на фестивала е отменен. На фестивала трябваше да участват редица големи имена като певицата Sza, рапърът 21 Savage и инди-групата TameImpala. Билетът за всички събития струва $180.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: