И в Брюксел: На работа - само със санитарен пропуск

И в Брюксел: На работа - само със санитарен пропуск Снимка: euronews.com

Властите очакват нова вълна от протести през следващите часове и дни

На работа само със санитарен пропуск и по никакъв друг начин - от днес в Италия служителите на държавни и частни предприятия са длъжни да представят документ за имунния си статус на входа, съобщава Еuronews. 

Става дума за така наречения "грийнпас". Пропускът потвърждава, че собственикът му е ваксиниран, има естествен имунитет след заболяване или отрицателен тест - последният пункт е валиден 48 часа. Властите очакват нова вълна от протести през следващите часове и дни.

Недоволството на част от обществото се увеличава и във Франция: от днес отменят безплатните тестове за коронавирус за неваксинираните жители. Досега за тестове - в лаборатории и аптеки не беше необходимо да се плаща. В Париж смятат, че въвеждането на пазарни тарифи стимулира темповете на ваксинация, като се има предвид, че в много обществени институции ве пускат влизане без санитарен пропуск или отрицателен тест.

Властите в Белгия също въвеждат задължителни коронавирусни пропуски за достъп до обществени места. На първо време нововъведението ще засегне Брюксел и градовете-сателити, по-късно ще обхване и други региони.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: