Система за санитарни пропуски влиза в сила от днес във Франция

Система за санитарни пропуски влиза в сила от днес във Франция Снимка: pixabay

Във Франция, на фона на нарастване на заболеваемостта от COVID-19, влиза в сила система за санитарни пропуски, съобщи BBC News

От днес със санитарните пропуски ще може да се влиза в повечето музеи и кина. По-късно депутатите ще обсъдят дали да подновят използването им през август за влизане в кафенета, ресторанти и търговски центрове.

Преди ден здравният министър Оливие Веран съобщи за 18 хиляди нови зарази само за ден. Според министъра щамът „делта" е довел до много по-голямо увеличение на случаите на заболяването в сравнение с предишните варианти, като тези, наблюдавани за първи път във Великобритания или Южна Африка.

Президентът Еманюел Макрон обяви плановете си да въведе здравна карта по-рано този месец, както и задължителни ваксинации за всички здравни работници до септември. В отговор на това във Франция бяха проведени протести срещу санитарните пропуски и задължителната ваксинация на медицински работници.

Говорителят на френското правителство Габриел Атал заяви на 19 юли, че Франция е навлязла в четвъртата вълна на пандемията от коронавирус.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: