Без маски в часовете по музика в центровете за личностна подкрепа

Без маски в часовете по музика в центровете за личностна подкрепа Снимка: https://pixabay.com/

Маските няма да са задължителни в часовете по музика, танцово и театрално изкуство в Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), съобщиха от МОН

Групите там са малки и се очаква останалите задължителни и препоръчителни мерки за дезинфекция, проветряване и спазване на дистанция да са достатъчни като превенция от зараза.  

Както и в училищата, по време на заниманията в ЦПЛР учителите могат да преподават без маска, ако разстоянието между тях и децата е поне 1,5 метра. Както в часовете по изкуства, така и в този случай обаче това изключение не важи, ако в групата има деца и ученици със специални образователни потребности (СОП).

Това предвиждат публикуваните ТУК Насоки за работа в условията на извънредна епидемична обстановка на ЦПЛР. Насоките са разработени от Министерството на образованието и науката (МОН) и съобразени с препоръките на Министерството на здравеопазването (МЗ). Както при училищата и детските градини, целта е да се осигури максимално продължително присъствено обучение, включително на децата със СОП и да се вземат мерки на локално ниво и в отделните институции. Учебната година в ЦПЛР започва на 1 октомври.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: