Бой между врана и дрон за доставка на кафе е заснет на видео

Бой между врана и дрон за доставка на кафе е заснет на видео Снимка: abc.net.au

Оказва се, че птицата просто е защитавала територията си

Необичайно и забавно явление запечатва жител на Канбера, на когото трябва да доставят кафе с помощта на дрон. Той заснема как врана атакува безпилотния летателен апарат.

Както съобщава австралийският сайт abc.net.au, в условията на пълен локаут, въведен поради пандемията от коронавирус, търсенето на доставки на продукти и по-специално на кафе с помощта на дронове се увеличава.  Един от тези оператори е австралийската компания Wing. 

И когато за пореден път техният дрон трябва да достави кафе на един от жителите на Канбера, апаратът е нападнат от врана, която решава, че дронът е навлязъл в нейната територия. Клиентът на кафето веднага запечатва този момент на видео.

Представители на компанията Wing се объръщат за коментар към местния орнитолог Нийл Хермес. Специалистът обяснява, че сега враните са в период на гнездене, така че поведението на птицата е съвсем предсказуемо и естествено.

Компанията решава да спре временно доставките, докато птиците подредят гнездата си. А за учените това е бъде възможност да разберат как птиците реагират на съвременните летателни апарати, за да избегнат сблъсъците между тях и да предпазят пернатите от наранявания, а доставчиците и собствениците на технологии – от загуби.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: