Във Великобритания "зомби чайки" ограбват наркомани

Във Великобритания "зомби чайки" ограбват наркомани Снимка: bigpicture.ru

Те са готови на всичко

Не е тайна, че чайките понякога се държат нагло и дори агресивно. Те могат да грабнат чипс, сладолед или бургер от ръцете на човек. Но понякога в сферата на техните интереси попадат и други обекти, например забранени вещества. В няколко градове във Великобритания се отбелязва странното поведение на чайките. Птиците нападат наркомани, за да им отнемат наркотиците, съобщава Daily Mail.

Странното поведение на чайките се забелязва в цялата страна. Те вече са се проявили в районите на курортите Хейстингс, Източен Съсекс, Маргейт, Кен и Клактън он Сий, Есекс, а така също и в Лондон, Ливърпул и Манчестър. Такива случаи стават масови и карат любителите на дрогата да проявяват повишена бдителност.

Жителят на Хейстингс Кевин Робъртсън разказва: "Те са готови на всичко. Птиците обикновено се приближаваха до нас отзад и грабваха всичко, което имахме. Ако бяхме напушени и напълно не на себе си, чайките можеха просто да вземат джойнта, който пушехме, и да отлетят. В крайна сметка се криехме от тях в покрити автобусни спирки. Но дори и тогава тези хитри птици сякаш знаеха къде се намираме".

Друг любител на забранените вещества, Азад от град Лийдс, казва пред репортери, че чайките не просто вземат наркотиците от любопитство или пакост, а ги ядат. Той казва, че след такава храна птиците стават непредсказуеми и агресивни. Понякога действията им надхвърлят всякакви граници. В град Враксеме е регистриран случай, когато крилат разбойник грабва пакет с наркотици от задържан от полицията мъж. Полицаят успява да хване чайка в полет и да й отнеме плячката.

Жителите на градовете, където се случва странно явление, вече са успели да измислят специален термин за пернатите наркомани - "зомби чайки". Учените все още не могат да обяснят поведението на птиците. И докато с хранителните продукти всичко е ясно, то интересът на чайките към наркотичните вещества си остава загадка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: