Недоволните от съдбата неминуемо губят енергията си

Недоволните от съдбата неминуемо губят енергията си

Правила за промяна на живота от Сергей Лазарев

Основният навик, който всеки човек трябва да усвои, е уменето да приеме съдбата си и да не роптае, да не се обижда от нея. В това приемане и се заключава основната мъдрост на изкуството за подобряване на съдбата. Така смята известният парапсихолог Сергей Лазарев.

Става дума за не за пасивност и бездействие, а именно за приемане със спокойно сърце това, което ти е дадено.

Превърнете недоволството в действие!

"Мнозина вярват, че смирението е пасивност, но в действителност смирението е липса на претенции, недоволство, обида и ненавист. Не ви харесва съдбата ви - подобрете я, не ви харесва дома, в който живеете, потърсете друг... Не е нужно да търпите и страдате, променете това, което не ви харесва, без оплаквания и обиди."

Според Лазарев обидата винаги трябва да бъде изказана. Ако вие изказване своята обидата на човека, вие го принуждавате да се промени, вие го възпитавате по този начин…

Ако сте спотаили своята обида дълбоко в душата си и не давате вид, че сте обидени, може да се разболеете.

Изказването на обидата също е вид действие, както и опит за разрешаване на конфликтна ситуация.

"Ако не ви харесва нещо, никога не седете просто така, вашето недоволство без активни действия разяжда както вашето здраве, така и вашата съдба. Ако нещо не ви харесва, превърнете недоволството в активно действие."

Не губете жизнената си енергия!

Човек, който знае как да натрупва и да не разпилява напразно жизнена енергия, винаги живее с вкус, радостно и щастливо. На него непрекъснато му върви ,той среща приятни хора по пътя на живота, той умее да получава от живота това, което иска.

Къде отива нашата жизнена енергия?

"Губи енергия този, който е недоволен от съдбата. Обидата и недоволството са скритото, подсъзнателно желание да унищожим обект, който не ни харесва. Недоволството от съдбата е скритото желание да унищожим съдбата. При това нашата съдба няма да бъде добра! Съдбата се усмихва на онези, които й се усмихват."

Енергията на недоволството не трябва да се използва до саморазрушаване, а за съзидание и развитие. Представете си, че всичките ви проблеми и задачи - това е вашият път към самоусъвършенстване и просперитет.

"Не бързайте и не насилвайте събитията!"

Ако искате да промените съдбата, въоръжете се с търпение, съветва Лазарев. Събитията, които се случват с вас, имат огромна вътрешна енергия, невъзможно е да ги промените веднага. Когато човек бърза и вижда, че нищо не се променя, не се случва, той бързо се отказва и губи. Побеждават тези, които не се отклоняват от избрания път и търпеливо преодоляват препятствията, които им се изпречват.

"Вярата расте постепенно, като синапено зърно. Ако вярвате в себе си и възприемате неуспеха като възможност за развитие, съдбата винаги ще ви подкрепя!"

По материали на "Cluber"

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: