В САЩ планират ваксинацията срещу COVID да е задължителна за федералните работници

В САЩ планират   ваксинацията срещу COVID да е задължителна за федералните работници Снимка: https://pixabay.com/

Сега в САЩ 53% от гражданите са напълно ваксинирани срещу коронавируса

Американският президент Джо Байдън възнамерява да направи ваксинациите срещу коронавирус задължителни за федералните работници.

Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на осведомени източници.

През юли Байдън заяви, че служителите, освен носенето на маски и ограниченията за официални пътувания, ще трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавируса или да си правят редовни тестове за COVID.

Според събеседника, Байдън ще подпише съответния указ в четвъртък. Документът ще обхване милиони федерални работници и подизпълнители, работещи с правителството.

Така правителството ще завърши изпълнението на предварително поставените задачи за имунизиране на населението и ваксиниране , е казал източникът.

Сега в САЩ 53% са напълно ваксинирани срещу коронавирус, включително две трети от възрастното население. От болестта починаха повече от 651 000 американци.

През август беше съобщено, че ваксинациите ще бъдат задължителни и за военните от американската армия.

В същото време американският министър на отбраната Лойд Остин помоли Байдън да добави ваксината срещу COVID-19 към списъка на задължителните ваксини за военните до средата на септември.

Сега в списъкът има задължителни 17 ваксини, които военните трябва да получат преди започване на служба. Сред тях са ваксини срещу морбили, дифтерит, хепатит, едра шарка и грип.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: