Сред пустинята ще издигнат екологичен град на бъдещето, наречен Телос

Сред пустинята ще издигнат екологичен град на бъдещето, наречен Телос Снимка: pixabay.com

В САЩ ще построят град за няколко милиона души, който ще е най-големият екологично чист град в света

Датският архитект и основател на бюрото BIG - Бярке Ингелс предложи идеята да се създаде от нулата нов град в САЩ: планира се той да бъде разположен в средата на пустинята на площ от повече от 60,7 хиляди хектара. 

Това съобщава сайтът cityoftelosa.com.

Според проекта на създателите това ще е най-големият екологично чист град в света.

«Нашата визия е да създадем нов град в САЩ, който да установи глобален стандарт на градски живот, да разшири човешкия потенциал и да стане модел за бъдещите поколения», се казва в съобщение на създателите на града.

В града ще има няколко района: на всеки 4 000 км² ще живеят по 33 човека. Всички сгради в мегаполиса ще бъдат изградени от екологични материали, ще има много растителност, а по пътищата ще се движи напълно автономен транспорт. Също така в града могат да се появят въздушни таксита.

Целта на строителството е да определи световния стандарт на градския живот, да разшири човешкия потенциал и да стане модел за бъдещите поколения.

Планира се, че към 2030 г. в Телос ще живеят 50 хиляди души, а до 2070 г. населението му ще се увеличи до няколко милиона.

Засега идеята е на етап проектиране, авторите се надяват да привлекат към нея инвеститори и меценати, за да започнат с тяхна помощ да започнат да развиват своя проект.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: