Държавите затягат ограниченията, въвежда се и трета доза

Държавите затягат ограниченията, въвежда се и трета доза Снимка: скрийншот Youtube

Австралийските власти затегнаха санитарните ограничения поради рекордно увеличаване на броя на заразените с коронавирус, пише Euronews

Така например, в Сидни,  глобите за неспазване на локдауна бяха увеличени: сега жителите, които са се отдалечили на повече от 5 км от дома си без уважителна причина, ще трябва да платят до 5 хиляди австралийски долара. Това са повече от 3 хиляди евро. Освен полицията, 800 военнослужещи ще следят за спазването на правилата в мегаполиса.

Повече от 60 милиона дози ваксини срещу коронавирус са разпределени сред китайски тийнейджъри на възраст от 12 до 17 години, съобщи Националната здравна комисия на Китайската народна република. Ваксинирани са с препарати на Sinovac и Sinopharm. Последната вече е провела първия етап от тестването на ваксината си върху деца от тригодишна възраст и заяви, че е  безопасна за тях.

А в Израел премиерът Нафтали Бенет призова жителите над 50 години да се ваксинират с трета доза Pfizer възможно най -скоро. Той също така заяви, че ваксинационните центрове трябва да работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: