Не само да се родиш човек, но и да си останеш такъв

Не само да се родиш човек, но и да си останеш такъв Снимка: cluber.com.ua

Да се родиш човек, това е чудо, но да си останеш такъв, изисква труд и изпитания, които не са по силите на всеки

Киану Рийвс пропусна първите 20 минути от партито, посветено на приключване на снимките на филма му „Дъщерята на Бога" в един от клубовете на Ню Йорк. Той търпеливо изчака в дъжда, когато го пуснаха. Никой не го позна. Собственикът на клуба каза: „Аз дори не знаех, че Киану стои в дъжда и чака, той не каза нищо на никого."

- Рийвс пътува с обществен транспорт. Той има малко вещи и няма охрана.

- Той лесно и без проблем общува с бездомните на улицата и им помага.

- Той просто може да яде хот-дог в парка, докато седи между обикновените хора.

- Почти 90% от хонорара си от филма „Матрицата" (а това са 80 милиона долара) актьорът даде на гримьори, специалисти по специални ефекти и други колеги, чиито заплати бяха много по-малки от тези на актьорите. Също така той подари 12 мотоциклета на каскадьорите като знак на признание за техните майсторски умения.

- Той намали хонорара си във филма „Адвокат на дявола", за да има достатъчно пари да се покани Ал Пачино.

Почти по едно и също време загина най-добрият му приятел; приятелката му загуби детето си и след това загина в автомобилна катастрофа, а сестра му се разболя от левкемия. Киану обаче не се счупи: той дари пет милиона долара на клиниката, която лекуваше сестра му, отказвайки се да се снима (за да бъде близо до нея).

Актьорът създаде фондация за борба с левкемията, дарявайки там значителни суми от всеки получен хонорар за филм. Той отказа да именува организацията на свое име, защото не е славолюбив. Освен това Киану активно подкрепя различни екологични инициативи и се бори за правата на животните.

Може да се родиш човек, но въпросът е дали ще си останеш такъв…

По материали от „Клубер"

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: