Ливърпул стана шампион във Висшата лига за първи път от 30 години насам

Ливърпул стана шампион във Висшата лига за първи път от 30 години насам Снимка: Bangkok Post

Тържествата продължиха късно вечерта с червен дим, който поглъщаше небето близо до стадион „Анфийлд“, въпреки ограниченията за събирания поради пандемията от коронавирус.

Победата доййде, след като Манчестър Сити, класиран на второ място в лигата, загуби от Челси с 2:1, оставяйки Ливърпул с 23 точки напред. Остават още седем мача пред Ливърпул, което го прави най-ранния носител на титла по отношение на мачове.


Но те са и последните носители на титлата, след като сезонът се забави с над три месеца поради продължаващата пандемия.


Нямам думи, невероятно е. Това е много повече, отколкото  някога съм предполагал, че ще бъде възможно. Да станем шампион с този клуб е абсолютно невероятно", заяви германският мениджър на клуба Юрген Клоп в емоционална реакция на победата.


Сезон 2019/2020 рестартира миналата седмица с мачове, играни на празни стадиони и излъчвани само по телевизията. Коронавирусните тестове се провеждат два пъти седмично, за да може сезонът да продължи.


Това е облекчение заради прекъсването последните 3 месеца", добави Клоп. Той и играчите успяха да гледат мача заедно.


Но Ливърпул се бори усилено, печелейки срещу всеки един отбор, с който се сблъска този сезон. Клоп пое екипа през октомври 2015 г. в т.нар. „нова ера" за него.


Миналата година Ливърпул спечели шестата си титла в Шампионската лига. Последният път, когато Ливърпул бе английски шампион, беше след сезон 1989/1990.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: