Изчезването на три вида рак през следващите десетилетия предричат от СЗО

Изчезването на три вида рак през следващите десетилетия предричат от СЗО Снимка: auntspray

Експертите на Световната здравна организация (СЗО) прогнозираха изчезването на три вида рак през следващите десетилетия, пише изданието РИА Новости.

Учените смятат, че ракът на белия дроб може да бъде победен, отказвайки се от цигарите. Многобройните изследвания, които се провеждат в тази област, показват, че именно тютюневият дим води до развитие на онкологичното заболяване.

Ракът на черния дроб може да се победи благодарение на отказа от злоупотребата с алкохол. В същата категория влизат ракът на дебелото черво и на хранопровода. Друг причинител на рак на черния дроб е хепатитът. Още един причинител на рака на черния дроб - хепатит В, може да бъде неутрализиран с помощта на ваксина.

Ракът на шийката на матката може да бъде победен, ако се справим с неговия патоген - човешкия папиломен вирус. Това може да стане чрез ваксинация. Както показват изследванията, ваксинираните тийнейджърки на възраст 13-14 години след десет години по-рядко проявяват склонност към предотуморна и туморна патология на шийката на матката, отколкото техните неваксинирани връстници.

По-рано учени съобщиха, че напълно са победили рака на гърдата. Новият метод за лечение на рак на гърдата убива от 95 до 100 процента от туморните клетки при опитни мишки, като почти напълно побеждава болестта при гризачи. Препаратът ErSO, разработен от учени от Илинойския университет в Урбана-Шампейн, бързо намалява не само първичните тумори до неоткриваеми нива, но също така успешно се бори с метастазите.

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: