Две популярни социални мрежи ще платят на блогърите милиард долара

Две популярни социални мрежи ще платят на блогърите милиард долара Снимка: inbusiness.kz

Собственикът на Facebook Марк Цукерберг: Instagram и Facebook ще платят на блогърите милиард долара

Собственикът на Facebook Марк Цукерберг обяви стартирането на бонусни програми, с помощта на които блогърите ще могат да печелят пари за контента си в популярните социални мрежи Instagram и Facebook. За проекта са отпуснати един милиард долара, съобщава CNBC.

„Искаме да създадем по-добри платформи за милиони потребители. За да им помогнем да изкарват прехраната си, ние разработваме нови програми. Възнамеряваме да инвестираме повече от един милиард долара под формата на възнаграждения за авторите за отличното съдържание, което те ще създадат във Facebook и Instagram, до 2022 г., заяви Зукерберг.

Първата бонусна програма, предназначена за американските блогъри, ще насърчава създателите на контент за услугата за кратки видеоклипове Reels. Отбелелязва се, че през есента ще започнат плащания и за Facebook блогъри. Компанията се надява, че възнагражденията ще „примамят” потребителите на Instagram и Facebook и ще ги „откъснат“ от популярната платформа - конкурента TikTok .

С помощта на Reels блогърите могат да заснемат видеоклипове с продължителност до 30 секунди, да поставят различни ефекти върху тях и да ги публикуват като пост или история.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: