4 съвета за създаване на видеосъдържание в социалните медии

4 съвета за създаване на видеосъдържание в социалните медии Снимка: https://pixabay.com/

Няколко от основните правила, с които за нула време ще станете експерт.

Представяме ви откъс от „Крайно ръководство за маркетинг в социалните медии“ от Ерик Бутов.
 

Използването на видео в маркетинга ви в социалните медии може да изглежда трудно, но ако следвате някои от основните правила, ще се превърнете в експерт за нула време. Ако искате да създадете видео, което не само получава гледания, но и ви помага да генерирате продажби, следвайте тези изпитани практики.

1. Осигурете си подходящото оборудване от първия ден.

Една от основните причини, поради които хората често споделят, че не създават видео съдържание, е, че е твърде скъпо да се сдобият с правилното оборудване.

Днес практически всеки бизнесмен има смартфон и може да го използва, за да предава на живо или да записва видео навсякъде. Всъщност при подходящи условия тези видеозаписи могат да бъдат също толкова добри, колкото всички, които бихте направили със специализирана видеокамера. По същия начин повечето лаптопи се предлагат с вградена уеб камера и аудио порт за включване на слушалки и микрофон.

2. Засилете осветлението.

Най-големият недостатък на използването на лаптоп или смартфон при записването на видео е, че лошото осветление се компенсира по-трудно. Всъщност, ако ще инвестирате в каквато и да е техника за записване на видео, доброто осветление трябва да бъде една от първите точки в списъка ви, особено ако искате да записвате в слабоосветен офис.

Когато се опитате да направите видео запис при слаба светлина, полученото видео е тъмно и неясно. И обратно, когато сте си осигурили достатъчно силна светлина, видеото е ясно и най-важното в случая е, че аудиторията ви може да ви види добре.

 За тази цел е препоръчително да разполагате с два източника на светлина пред себе си, от двете страни на камерата, и един, който е зад вас, за да премахнете сенките. Ще откриете, че осветлението, проектирано специално за видео работа, може да се регулира и насочва по-лесно от обикновените домакински лампи, но не се колебайте да опитате и с това, с което разполагате.

За да тествате осветлението си, просто отворете програма за видеозапис на вашия компютър, като QuickTime за macOS, и вижте как изглежда качеството на вашето видео.

3. Погледнете ги в очите.

Очният контакт е ефективен за установяването на връзката с вашата аудитория. Това е начинът, по който започвате да изграждате добра комуникация. Хората, които никога не гледат камерата, рискуват да внушат на публиката, че не може да им се вярва.

Това не означава да не откъсвате поглед от камерата. Но колкото повече гледате директно в камерата, толкова по-ефективни ще бъдат вашите видеоклипове.

4. Дайте си време.

Също така е важно да си отделите време, когато става въпрос за създаване на видео съдържание. Никой не се ражда научен на това как да създава великолепни видеоклипове. Нужни са много часове практика, за да се справите добре, и дори за това, както всяко друго умение,  ще ви отнеме цял живот, за да го овладеете до съвършенство.

Не забравяйте, че, най-общо казано, вашата публика се концентрира върху вас! Ако излъчвате на живо и кажете нещо нередно, просто се засмейте и продължете напред. Този тип видеа показват вашата автентичност, хуманност и, надяваме се, чувството ви за хумор.

Ще ви отнеме много време, за да изградите аудитория, и още повече, за да станете наистина добри в правенето на видеоклипове. Дайте си достатъчно време, за да го постигнете, и имайте разумни очаквания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: