TikTok обеща на видеоблогърите милиарди долари

TikTok обеща на видеоблогърите милиарди долари

Администрацията на TikTok обяви планове за удвояване на плащанията за подкрепа на създателите на оригинално съдържание по целия свят.
Обемът на фонда Creator Fund, който първоначално бе 200 млн. долара и засягаше само САЩ, ще бъде разширен до 2 млрд. долара през следващите три години. Това обяви американският мениджър по операциите на TikTok Ванеса Папас.

В допълнение към това ръководството на китайското приложение създаде отделен фонд, от който ще се финансират блогърите във Великобритания и части от Европа. През първата година обемът му ще бъде 70 млн. долара, а след три години - най-малко 300 млн. долара.

Преди това от TikTok заявиха, че тези средства „ще подкрепят амбициозни творци, които търсят възможности да увеличат заработките си с иновативно съдържание". Повече за тези средства и как блогърите могат да кандидатстват за финансиране, компанията обеща да разкаже „през следващите седмици“.

Новите фондове на TikTok могат да се считат за отговор на Instagram за привличане на влиятелни блогъри от китайски конкурент. По-рано тази седмица The Wall Street Journal съобщи, че компания, собственост на Facebook, започва да предлага на популярните тиктокъри големи суми за преминаване към тяхната видеоплатформа Reels.

На отделни звезди на TikTok, разказват събеседниците на изданието, се обещава да им се платят „стотици хиляди долари". В същото време Instagram бърза да набира автори на съдържание преди масовото стартиране на Reels през август.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: