„Отново заедно“: Първите групи ученици заминават на безплатна почивка на 4 юли

„Отново заедно“: Първите групи ученици заминават на безплатна почивка на 4 юли Снимка: pixabay

Първите 1118 ученици от 46 училища в страната заминават на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“ още в началото на юли месец

От Министерството на образованието и науката съобщиха, че децата ще бъдат разпределени в 103 групи. Придружителите им ще бъдат 120 учители или други педагогически специалисти.

За първите одобрени 46 училища са отпуснати 619 000 лева. Туристическият пакет за всеки участник е на стойност 500 лв. и включва транспорт, настаняване, храна, застраховка и културна, спортна или друг вид социална дейност за шест дни. 

Училищата са се спрели както на морски, така и на планински родни курорти. Сред предпочитаните дестинации са Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен, Приморско, Албена, Златни пясъци, Несебър и др. Нощувките ще са основно в хотели с три и четири звезди.

Сред одобрените 46 училища има 8 от София – град5 от Ямбол4 от Пазарджик и по 3 от област Монтана, Шумен и Разград. По 2 училища са одобрени от Силистра, Враца, Варна и София – област, и по 1 от Бургас, Стара Загора, Добрич, Плевен, Сливен, Силистра, Кърджали, Габрово, Хасково, Пловдив, Велико Търново и Смолян.

Първият етап от кандидатстването продължава до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата бюджетът от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до общо 165 ученици до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: