Собствениците на електроавтомобили Tesla ще получат $ 16 хил. обезщетение

Собствениците на електроавтомобили Tesla ще получат $ 16 хил. обезщетение Снимка: borel-m.com

Компенсациите ще бъдат изплатени от компанията заради проблеми със зареждането и батерията

В интернет се появи информация за нови санкции срещу Tesla. Този път производителят на автомобили е задължен да плати на собствениците на електрически автомобили Model S и Model X от Норвегия по 16 хиляди долара.

Такова решение на съда е свързано с бавното зареждане на акумулаторите на станциите Supercharger. Както пише изданието Electrek, след като автомобилите актуализираха своя софтуер, скоростта на презареждане се намали значително. Интересното е, че крайната глоба може да стане още по-голяма, тъй като „подобни съдебни дела са в процес на разработка в други страни".

Изданието цитира и думите на един от собствениците на модел S 85, произведен през 2014 г. Той заявява, че в началото колата му можела да пътува с едно зареждане 397 километра, но след актуализацията на софтеура през май пробегът е намалял до 349 километра.

Представителите на Tesla вече заявиха, че чрез обновяването е добавена защита на батерията и увеличаване на живота й. И че с такива проблеми са се сблъскали само „малък процент от собствениците".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: