Три коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

Три коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

Три коалиции се регистрираха в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли в празничния 24 май, съобщава БНР. Това са „Изправи се! Мутри, вън!“, „Българските патриоти“ и „Ляв съюз за чиста и свята република“. 

От „Изправи се! Мутри, вън!“ декларираха, че влизат в битката с амбиции за още по-голяма група в следващото Народно събрание. Те внесоха 6000 подписа в ЦИК. Те обаче дойдоха без лидера на „Движение 21" Татяна Дончева. 
„Един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента със своите депутати и ще продължим темите, които си поставихме - разграждане на мафиотския модел“, каза Мая Манолова

От новата коалиция „Българските патриоти", обединяваща „Воля", НФСБ и ВМРО, също внесоха документите си. Патриотите призоваха другите партии да направят крачка встрани и да последват примера им. Лидерите им няма да участват в депутатските листи и очакват сериозно присъствие в следващия парламент. 

„Лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори, е за едно много силно присъствие в следващия български парламент. Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност“, каза Борис Ячев

Документи за регистрация в ЦИК подаде и „Ляв съюз за чиста и свята република“, чийто организационен секретар и „архитект" е бившият премиер Жан Виденов. Четири политически партии са в новата предизборна коалиция. Това са социалистическата партия „Български път" с председател проф. Ангел Димов, политическата партия „Българска прогресивна линия" с председател Красимир Янков, политическата партия „Възраждане на отечеството" с лидер Николай Малинов и политическата партия „Партия на българските комунисти" с лидер Иван Пенчев. Идеята на коалицията е да бъде „лява алтернатива, различна от БСП".  

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: