Жителите на Дания ще получат по 3 хиляди долара за стимулиране на икономиката след кризата

Жителите на Дания ще получат по 3 хиляди долара за стимулиране на икономиката след кризата Снимка: pixabay

Датският парламент одобри с мнозинство предоставянето на пряка финансова подкрепа на домакинствата за преодоляване на последиците от икономическата криза, причинена от коронавируса.

Не по-късно от октомври работещите датчани ще получат средно по 19 хиляди крони (2,86 хиляди долара), съобщи в понеделник агенция Ritsaus.
 
Общо 60 милиарда крони (9,04 милиарда долара) ще бъдат изразходвани за подпомагането, които, според плановете, ще трябва да влязат в националната икономика и да допринесат за нейното съживяване.

Парламентът реши да предостави финансова помощ и на живеещите на социални помощи, както и на пенсионерите: всички те ще получат по 1000 крони (151 долара), като тази сума не се облага с данък.

Но ние трябва да кажем честно, че това няма да промени коренно живота на хората. Това е подкрепа, за да се завъртят колелетата", каза финансовият министър Н. Уамен.

Поради ограничителните мерки, причинени от коронавируса, датската икономика претърпя най-голямото свиване през тази година след Втората световна война.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: