Tesla продаде част от активите си в биткойн

Tesla продаде част от активите си в биткойн

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията производител на електрически превозни средства е продала 10% от своите биткойн притежания, за да докаже, че цифровата валута е добър заместител на парите, съобщава Businessinsider. В същото време Мъск съобщава, че е запазил личните си инвестиции в криптовалута. 

В понеделник Tesla разкри, че е осребрила дигитални активи на стойност 272 милиона долара през първото тримесечие на 2021 г., с което компанията е постигнала печалба от над 100 милиона долара, според експертите на Deutsche Bank. Финансовите отчети на автомобилния производител за първото тримесечие показват продължителна рентабилност, тъй като приходите са се увеличили със 74% от същия период на 2020 г. 

Компанията планира да продължи да добавя биткойн към баланса си от продажбите на превозни средства, заяви Захари Къркхорн, главен финансов директор на Tesla. 

Цената на биткойн се изкачи над 54 500 долара във вторник, като нарасна с 16% от нивото от около 47 200 долара през миналата седмица. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: