Меркел призовава германците да се примирят с новите ограничения

Меркел призовава германците да се примирят с новите ограничения Снимка: pixabay

Германският канцлер Ангела Меркел се изказа в подкрепа на новите общонационални ограничения срещу разпространението на коронавируса, които влязоха в сила в събота вечерта

Никоя държава, която е успяла да се пребори с третата вълна на пандемията и след това отново да разхлаби ограниченията, не би могла да направи това без строги мерки като нощен полицейски час", цитира думите на канцлера Асошиейтед прес (АП).

Меркел призна, че новите мерки са „трудни", но „крайно необходими" и хората в Германия трябва да ги приемат. Така тя се позова на примера на вътрешната политика в страни като Великобритания, Португалия и Ирландия, където според нея процентът на заболеваемост рязко е спаднал поради строгите ограничения.

Бундестагът прие противоречиви изменения на закона за инфекциозна защита тази седмица. Новите ограничения могат да се прилагат автоматично навсякъде при ниво на инфекция над 100 нови случая на седмица на 100 хиляди души.

Ограниченията включват забрана за напускане на къщата от 21,00 до 05,00 ч. местно време, като само собствениците на кучета ще могат да се разхождат по това време.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: