Втора водеща финансова институция ще предлага инвестиции в биткойн

Втора водеща финансова институция ще предлага инвестиции в биткойн

През второто тримесечие на годината Goldman Sachs ще предлага инвестиции, свързани с блокчейн активи

Goldman Sachs Group ще започне да предлага биткойн и други цифрови активи на своите клиенти, съобщава CNBC. Финансовата институция управлява активи за 2,15 трлн. долара. 

Банката планира да осигури инвестиране в криптовалута през втората половина на 2021 г. Това е съобщила Мери Рич,  ръководител на глобалния офис за дигитални активи на дружеството за инвестиции на Goldman Sachs. „Планираме да предложим пълен спектър от инвестиции в биткойн и дигитални активи както чрез директни покупки, така и чрез деривати“, коментира тя. 

Наскоро друга от водещите банки на САЩ, Morgan Stanley, съобщи, че ще осигури на клиентите си достъп до инвестиции в биткойн от м. април. Водещият производител на електрически автомобили Tesla съобщи, че е закупил биткойн за 1,5 млрд. долара, а третият най-голям дигитален портфейл в света PayPal обяви, че започва да приема плащания за стоки чрез криптовалута. Електромобилите на Tesla също вече могат да се заплащат с биткойн. Visa Inc. обявиха, че стартират пилотен проект, с който да се реализира директно плащане с криптовалута през платежната система на платформата без конвертиране във фиатни пари. 

От своя страна британският финансов регулатор публикува нова законодателна декларация, съгласно която бизнесите, които работят с дигитални активи, ще бъдат включени в списък във връзка с потенциалните рискове от пране на пари. Те ще бъдат наричани REP-CRIM и ще трябва да подават доклади за финансови престъпления.  

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: