Курсът на биткойна отново надхвърли $ 55 хиляди

Курсът на биткойна отново надхвърли $ 55 хиляди Снимка: pixabay

От началото на този месец първата криптовалута вече поскъпна с 28%. Цената му се доближава до рекорда от 58 хиляди долара, поставен на 21 февруари

В сряда, 10 март, курсът на биткойна на крипто борсата Binance отново надхвърли $ 55,4 хил. На първата криптовалута не й достигат 5% ръст до историческия връх от $ 58,3 хил., поставен на 21 февруари. Активът поскъпва, след като в края на февруари котировките му паднаха до локален минимум от $ 43 хил. През последните 10 дни стойността на монетата се увеличи с 28%.

Цената на биткойните се покачва след две новини, свързани с голямата американска банка JPMorgan. Тя ще представи нов продукт - портфейл от акции на компании, свързани с криптовалутата. Съответните документи се разглеждат от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC).

Днес също така стана известно, че JPMorgan, заедно с CME Group, са възобновили преговорите за покупката на корейската крипто борса Bithumb. Тя е най-голямата в азиатския регион. Пазарната й капитализация надхвърля 1 трилион долара.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: