Полицейски дрон може да чупи прозорци и да прониква в помещения

Полицейски дрон може да чупи прозорци и да прониква в помещения Снимка: globenewswire.com

Създаденият в САЩ дрон е снабден със специален алгоритъм за управление на полета, с рама от въглеродни влакна и мощни ротори с винтове

Той може да влиза през незаключени врати и да минава през тях, както и да чупи прозорци, пише globenewswire.

Дронът разполага и с полезен товар - например камера, фенер или всякакви изпускаеми предмети, полезни за правоприлагащите органи. Но най-важното е, че към дрона може да бъде прикрепено устройство за чупене на стъклени прозорци - специален блок с накрайници, изработени от изключително твърд волфрамов карбид, способен да се върти със скорост до 30 хиляди оборота в минута.

Полицията обикновено използва малки безпилотни летателни апарати, за да наблюдава ситуацията от въздуха, например след доклад за стрелба или по време на операции за търсене и спасяване. В същото време, без значение с какви лазери или зашеметяващи оръдия е оборудван безпилотният апарат, ако нарушителите се укрият в сграда, може да бъде трудно за безпилотен апарат да стигне до тях.

Когато се сблъска със стъкло, накрайникът на този безпилотен апарат Brinc може да го счупи и дронът може да влезе вътре в стаята.

Също така устройството е оборудвано с мощен приемо-предавател, който според разработчиците може да се свързва с оператора през две сгради, а при директна линия на видимост - на разстояние 13 км. В същото време дронът може да предава видео и звук от камерата.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: