Да спечелиш 5 милиона долара от тенджери

Да спечелиш 5 милиона долара от тенджери Снимка: www.forbes.com

Запознайте се с предприемача, който събра 5 милиона долара от готварска посуда.
В края на 2017 г. Джордан Натан сложил на печката си незалепващ тиган, покрит с PTFE (известен също под търговската марка Teflon). Забравил за него и 45 минути по-късно апартаментът му се изпълнил с ужасни изпарения. Джордан се почувствал зле. Оказало се, че вероятно се дължи на отравяне с PTFE и изпарения от прегрятия тиган.

Джордан Натан осъзнава, че по-голямата част от съдовете са направени с тефлон. Изследванията показват, че при температура над 298 °С тефлоновите покрития върху готварските съдове с незалепващо покритие започват да се разлагт, отделяйки токсични химикали във въздуха. 

Това подтиква Нейтън да започне Caraway, марка продукти за домашно готвене, която наскоро отчете 5,3 милиона долара приходи. Финансирането идва от над 100 инвеститора като традиционни фондове за рисков капитал и други предприемачи. 

„Видях страхотна възможност да създам марка в кухненското пространство, съсредоточена върху безопасни и нетоксични продукти, които също са красиво проектирани“, казва Нейтън, основател/изпълнителен директор на Caraway.

Водещото предложение на компанията е комплект за готвене с керамично покритие, който излиза на пазара през ноември 2019 г.  и струва 395 долара. През април тази година Caraway стартира втора продуктова линия - комплект за спално бельо, който включва чайни кърпи, ленени престилки, ръкавици.

съдове за готвене

Ситуацията с коронавируса подтикна повече хора да готвят у дома, което доведе до скок в продажбите на Caraway. Натан казва, че Caraway е наблюдавал 390% увеличение на месечните продажби от електронната търговия при сравняване на януари и май тази година. 

Компанията с 10 служители проектира продуктите в централата си в Ню Йорк и ги произвежда в Азия. Според Натан голяма част от успеха на Caraway е била маркетинговата стратегия, при която са използвали инфлуенсъри от общностите за готвене, дизайн и уелнес. Каналите за комуникация са Instagram, YouTube и TikTok.

Преди основаването на Caraway, Натан завършва специалност по потребителска психология в Colby College и работи като изпълнителен директор на Vremi, компания за кухни и стоки за дома, собственост на Mohawk Group.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: