Ваксинационният план се променя заради изборите

Ваксинационният план се променя заради изборите Снимка: МС

С промени във ваксинационния план ще се даде възможност на членовете на изборните администрации да се ваксинират в настоящата му трета фаза

България ще разполага с 18 милиона дози ваксини по всички договори, които Европейската комисия сключва с компаниите производители.

Всички доставени в България ваксини се поставят незабавно, като се пази втората им доза за гарантиране на имунизацията, съобщи правителственият пресцентър.

Ваксинационния план ще бъде изменен и в третата му фаза ще бъдат включени всички участници в изборния процес – членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните избирателни комисии, членовете на РИК и ЦИК. 

Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на свиканото от премиера Бойко Борисов работно съвещание в Министерския съвет.

Министър Ангелов се ангажира да внесе необходимите изменения още на правителственото заседание в сряда. Членовете на секционните избирателни комисии, които ще бъдат изпратени за изборите в чужбина, също ще бъдат ваксинирани. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: