Zoom изпревари по посещаемост Microsoft заради COVID-19

Zoom изпревари по посещаемост Microsoft заради COVID-19 Снимка: https://threatpost.com/zoom-kills-ios-apps-data-sharing-facebook/154275/

Домашната карантина принуди милиони американци да работят или учат дистанционно от дома си

Онлайн платформата за безплатни видеоконферентни разговори на компанията Zoom Video Communications отчете сериозен ръст на посещаемостта си за март 2020 г. в резултат на разпространението на коронавирусната инфекция по света. Броят на потребителите на Zoom през изминалия месец е бил средно три пъти по-голям от този на сходната услуга Teams, предлагана от основния конкурент Microsoft Corporation, показа проучване, цитирано от Reuters.

В понеделник (30 март) само в САЩ потребителите на Zoom са наброявали рекордните 4,84 милиона души, след като милиони деца преминаха към програми за виртуално обучение, а повечето компании помолиха служителите си да работят от вкъщи, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса. Потребителите на Teams в същия ден са били 1,56 милиона, а на Slack – по-малко от 500 000. 

От Zoom Video Communications отказаха коментар, но фактите ясно показват ръст на потреблението на услугата им със 151% през последната календарна година. Тя е особено популярна в училищата и университетите, а за да бъде улеснено провеждането на онлайн учебни часове, от компанията решиха да премахнат 40-минутния лимит за ползване, съществуващ при безплатната версия на програмата.

Акциите на Зуум, които дебютираха на фондовата борса през 2019 г. с цена $36 за брой, се търгуваха във вторник (31 март) по $146 всяка, а за последните два месеца общата им пазарна стойност е нараснала повече от два пъти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: