Капитализацията на пазара на цифрови пари надхвърли $ 1 трилион

Капитализацията на пазара на цифрови пари надхвърли $ 1 трилион Снимка: pixabay

Курсът на биткойна се доближи до $ 38 хил. и удвои цената си за месец

 Курсът на биткойна се приближи  до $ 38 хил. Цената на монетата достигна $ 37,8 хил., но не можа да продължи да расте и падна до сегашната стойност от $ 36,8 хил. В същото време капитализацията на пазара на криптовалути за първи път в историята надхвърли $ 1 трилион, според данните coinmarketcap.com.

Сред водещите криптовалути по отношение на капитализацията монетата Stellar (XLM) показа най-висок ръст през последния ден. През този период алткойнът поскъпна с 66%. В момента цената на монетата надхвърля 0,41 долара.

XRP токенът също показа значителен ръст. Въпреки проблемите на Ripple с американските власти, курсът на алткойна се повиши с 30% през последните 24 часа, до $ 0,29, достигайки $ 0,31 в краткосрочен план.

По-рано Американската комисия по ценните книжа и борсите обвини компанията, че продава нерегистрирани ценни книжа под прикритието на собствената си криптовалута за 1,3 млрд. долара.

През миналата година стойността на биткойна се увеличи с 381%. Може би това не е границата на растежа. Стратезите на JPMorgan, водени от Николаос Панигърцоглу, прогнозираха, че в дългосрочен план цената на биткойните може да надхвърли $ 146 хил. Бившият анализатор на JPMorgan Тон Вайс допусна, че курсът на монетата може да нарасне до $ 200-300 хиляди през 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: