Fidelity Investment: Капитализацията на биткойна ще надхвърли 1 трилион долара

Fidelity Investment: Капитализацията на биткойна ще надхвърли 1 трилион долара Снимка: pixabay

В момента капитализацията на биткойна е 211 млрд. долара при среден курс на криптовалута от 11 415 долара.
Рия Бхутория, директор по  изследванията на инвестиционната компания, обяснява защо първата криптовалута има висок потенциал за растеж
 
Fidelity Digital Assets, подразделение на инвестиционния гигант Fidelity Investments, публикува своя втори доклад за биткойна, в който се отбелязва, че пазарната капитализация на главната дигитална монета има голям потенциал за по-нататъшен растеж.

На фундаментало ниво биткойнът е по-малко подложен на икономически противодействия, с които могат да се сблъскат други активи, считат във Fidelity.

Директорът по изследванията Рия Бхутория определи първата криптовалута потенциално полезна за инвеститорите, които искат да добавят некорелирани активи към своите портфейли и да се възползват от тяхната асиметрична възвръщаемост.

Цената на пропуснатите печалби от непласиране в биткойн е по-висока, тъй като базовите лихвени проценти са на или под нулата“, се казва в доклада.

Бхутория прогнозира, че първата криптовалута може да следва пътя на развиващите се пазари, чиято роля в диверсификацията на портфейлите е нараснала значително през последните години. Те имат голям потенциал за растеж, но се характеризират с по-голяма волатилност и ниска ликвидност, което отблъсква инвеститорите.

Тя прогнозира, че инвестирането на един процент от пазара на петдесет трилиона облигации в биткойн може да повиши пазарната капитализация на криптовалутата над 500 млрд. долара. Експертът предполага, че капитализацията на актива може да надхвърли 1 трилион долара.

В момента капитализацията на биткойна е 211 млрд. долара при среден курс на криптовалута от 11 415 долара. При текущата емисия на актива от 18,5 милиона монети цената му ще надхвърли 54 000 долара, ако пазарната стойност достигне 1 трилион долара.


Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: