Euromoney определи кой най-добре управлява парични средства

Euromoney определи кой най-добре управлява парични средства Снимка: УниКредит Булбанк

За поредна година УниКредит Булбанк взе приза за най-добър доставчик на такива услуги в Бълтария

УниКредит Булбанк отново е най-добър доставчик на услуги за управление на парични средства в България, показват резултатите от най-актуалното проучване на международното издание Euromoney. Освен в България, групата на УниКредит е призната за най-добър доставчик на услуги в още девет страни, включително на два от основните пазари на групата – Австрия и Германия. 

Освен това банката запази своята устойчива позиция на пазарен лидер в общо десет държави, в това число и България

Проучването на Euromoney за управление на парични средства се провежда ежегодно и определя водещите доставчици на продукти и услуги за управление на парични средства. За тази година проучването събра повече от 32 000 отговора от нефинансови институции. 

В коментар върху резултатите Лука Корзини, директор на „Глобални банкови трансакции“ на УниКредит, казва: Много се гордеем с тези постижения, които са свързани както с паневропейското покритие на нашата платформа, така и с нашата способност да подпомагаме клиенти от всякакъв вид и мащаб да се справят с безпрецедентните предизвикателства, с които се сблъскваме тази година.“

„Щастливи сме да получим това отличие, защото то отразява обратната връзка от клиентите – най-важната база за сравнение, която имаме Ние знаем, че качественото управление на парични средства е от изключително значение за тях и затова ще продължим да развиваме услугата и да отговаряме на все по-широките им нужди. Благодаря на клиентите за високата оценка и на колегите за това, че я направиха възможна и заслужена”, коментира отличието за България Александър Киров, директор „Глобални транзакции“, УниКредит Булбанк

Резултатите идват след силна година на инвестиции през платформата на УниКредит за управление на парични средства, включително иновации като виртуални сметки, незабавни плащания, SWIFT gpi и подписване на дигитални документи, при което Групата се стреми да разпространява тенденции, характерни за отрасъла, и да оптимизира дигитални инструменти при запазване на гъвкавост спрямо винаги променящите се потребности на клиентите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: