Считаната за най-безопасна в света държава обяви как ще приема туристи

Считаната за най-безопасна в света държава обяви как ще приема туристи

Правителството ще преразгледа ограничителните мерки още в първата седмица на Новата година

Властите на Исландия, която е окачествена като най-безопасната за любителите на пътешествия страна, обявиха правилата, при които държавата ще може да бъде посещавана, съобщава порталът Travel and Leisure.

Считано от 10 декември тази година преболедувалите от коронавирусна инфекция ще могат да посетят северната държава без задължително тестване и без 14-дневна карантина. 

За да пресекат границата на Исландия туристите ще трябва да докажат, че са оздравели, удостоверявайки това с резултати от тестове за КОВИД-19, направени преди 14 дни или резултати от тестове за антитела. 

"Тези мерки са предназначени да ни предпазят от риска за проникване на заразата в страната през границата. Ние се надяваме, че разработването на ефективни ваксини ще ни позволи да преразгледаме ограничителните мерки през първата седмица на Новата година", уточни министър-председателят на Исландия Катрин Якобсдотир (на снимката).

В настоящия момент правителството на Исландия изисква всеки влизащ в страната чужденец да бъде карантиниран за две седмици или два пъти да се е тестувал за коронавирус - при пристигането си и след 6-дневна карантина.

Междувременно Хърватска, която отвори границите си за туристи през юли, на 2 декември отново ги затвори за граждани от трети страни заради увеличения брой на заразените с коронавирус.  До 15 декември няма да бъдат приемани чужденци, пътуващи с цел туризъм. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: