Google Pay е вече и в България

Google Pay е вече и в България Снимка: https://pixabay.com/

Днес Revolut обяви пускането на Google Pay за клиенти в Австрия, България, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Португалия и Румъния

Revolut ще бъде сред първите компании за финансови услуги, които Google Pay предлагат като услуга в рамките на мобилното си приложение.

Google Pay дава възможност на потребителите на Android да извършват бързи и лесни плащания онлайн в магазини, в приложения и др. Това е сигурна услуга, която е призната от потребителите в цял свят и защитена чрез усъвършенствана инфраструктура за сигурност. 

Хората по света търсят прости, безопасни и полезни начини да плащат както онлайн, така и в магазините, особено по време на пандемията. Отчитайки нарастващата нужда от цифрови плащания, Revolut работи в тясно сътрудничество с Google Pay, за да предложи възможност за осъществяване на безконтактни плащания в още 10 страни. 

От днес клиентите на Revolut, използващи телефони с Android, могат да добавят своята Revolut Mastercard или Visa карта в цифровия портфейл на телефона си с едно докосване. Google Pay е лесен за настройване и работи с повечето устройства с Android. Той предлага безпроблемни и сигурни плащания в движение навсякъде, където се приемат безконтактни плащания. 

Клиентите на Revolut ще могат да използват Google Pay за онлайн и безконтактно плащане в магазините. Google Pay не споделя реалния номер на картата на клиентите с доставчиците в магазините или онлайн, така че информацията им остава защитена. 

Джеймс Карпентър, собственик на продукт за плащания с карти в Revolut, казва: 
„Нашите 13 милиона глобални клиенти бързо се отказват от боравенето с пари в брой на повечето пазари, на които оперираме, и тази тенденция набира скорост от началото на годината, така че пускането на Google Pay на тези 10 нови пазара е много положителна стъпка напред в предоставянето на възможност нашите клиенти да използват безопасно парите си по начина, по който те искат. Крайната ни цел е да изградим първото наистина глобално финансово суперприложение в света и предоставяме на нашите клиенти инструменти като Google Pay, за да извършват плащанията си бързо, удобно и сигурно.“ 

Помощ за Google Pay: https://support.google.com/pay/answer/7625055?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=bg

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: