Huawei разкри плановете си относно пазара на смартфони

Huawei разкри плановете си относно пазара на смартфони Снимка: https://baystreetex.com

Корпорацията огласи намеренията си за експанзия на пазара на смартфони и други „умни" джаджи и инсталиране на собствена операционна система.

Huawei възнамерява да преведе 200 милиона устройства към собствена операционна система. Това заяви говорител на компанията на конференция за разработчици, съобщи китайското издание China Daily.

 

Вице-президентът на отдела за програмно обезпечаване на Huawei Ян Хайсун (Yang Haisong) обяви плановете на корпорацията за разширяване на пазара на смартфони и други умни джаджи. Според него Huawei планира да инсталира HarmonyOS на 200 милиона устройства.

 

При това половината от устройствата, работещи с новата операционна система, ще бъдат пуснати директно от Huawei, а останалите 100 милиона джаджи ще бъдат предоставени от други производители.

 

По този начин IT гигантът планира да завоюва част от световния пазар на софтуер и да притисне производителите на други операционни системи. Журналистите на изданието подчертават, че Huawei за първи път разкрива плановете си за операционната система HarmonyOS.

 

Представената преди една година операционна система вече се използва в телевизорите на Huawei. За да лансира HarmonyOS, китайската корпорация сключи споразумения с Midea Group, Joyoung, Robam Appliances и други производители на техника.

 

Само преди няколко дни Huawei анонсира нова версия на собствената си операционна система, предназначена за смартфони, смарт часовници, телевизори и други устройства. В началото на 2021 г. разработчиците ще тестват новата версия, а в края на годината корпорацията възнамерява да представи първата бета-версия на HarmonyOS, адаптирана за работа на смартфони.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: