Расте напрежението в образователната система в Гърция

Расте напрежението в образователната система в Гърция Снимка: ca.dhgate.com

Учениците протестират чрез окупиране на училища, в университетите не достигат зали за спазване на дистанция.

Броят на окупираните училища в Гърция непрекъснато нараства и вече надхвърли хиляда. Учениците продължават с протестите си за намален брой в една паралелка и по-добри условия в ситуацията с коронавируса, съобщава БНР.

 

За да спре протестите, министърът на образованието Ники Карамео разпореди да не се провежда дистанционно обучение за протестиращите и да им се пишат отсъствия.

 

Ответната реакция обаче е повече окупирани училища и подкрепа от учителите, които от понеделник (5 октомври) дори започват почасови стачки всеки ден.

 

Случаите на ученици, които отказват да носят маски, са единични.

 

Увеличават се ежедневно училищата, в които има регистрирани случаи на заразени учители и ученици. Учебните занятия в тях се прекратяват поне за две седмици.

 

Началото на академичната година за университетите също започна с проблеми.

 

Част от специалностите преминават към дистанционно обучение, а в много от висшите учебни заведения няма достатъчно зали, за да се спазва изискването за дистанция.

 

В страната на места се прилага локална карантина. Премиерът Мицотакис съобщи пред медиите, че Гърция няма да приложи отново пълна карантина и няма да се затварят граници.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: