Кои филми бяха наградени на Master оf Art Film Festival

Кои филми бяха наградени на Master оf Art Film Festival Снимка: www.masterofartfilmfestival.com

В тази необикновена година фестивалът се проведе на две части – онлайн през април и на живо с прожекции в избрани кина в София, Пловдив и Варна през септември.

Master оf Art Film Festival е Академия по история на изкуството. 

Тазгодишното пето издание на фестивала отново показа най-доброто документално кино в категориите архитектура, изкуство и деца, фотография, съвременно и протестно изкуство и арт инсталации, мода и дизайн, изящни изкуства, театър и кино, музика и танц, литература, кулинарно изкуство, видео арт и арт реклама, арт филми за VR, изкуство и власт, хоризонти или всички сфери на най-високи постижения на човешкия дух. Развълнува ни с разказите за характера и живота на творците.

Фестивалът премина при голям интерес и безупречна организация.

Фаворит тази година е филмът за чешкия режисьор Милош Форман, режисьор на „Полет над кукувиче гнездо“, „Коса“ и „Амадеус“.


Наградата за най-добър български филм спечели режисьорът Николай Василев за „Високо“ – историята на Александър Иванов, фотографа, който улавя красотата от птичи поглед.

„За първи път на нашия фестивал един филм печели три награди едновременно – две на журито и една на публиката – „Форман срещу Форман“, чешка продукция. Другият филм, който спечели наградата на младежкото жури и „дизайн и мода“, е филмът „Изчезването на моята майка“, коментира Найо Тицин, директор на Master Of Art Film Festival.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: